Verhuizen, zo kan het!

Je bent erover uit. Je hebt je droomhuis gevonden op funda, of bent langs geweest bij de makelaar, omdat zij in de etalage een prachtig huis hadden staan. Het idee bij verhuizen brengt al zaken met zich mee. Wat komt er nou allemaal kijken bij een verhuizing en hoe bereid je je voor? In dit artikel komen een aantal tips ter sprake die je zeker niet mag missen.

Tip 1:

Zorg voor goede stevige verhuisdozen en een plek waar je je verhuisdozen kunt opslaan. Er zijn verschillende plekken in Nederland die een opslagruimte aanbieden. Mocht je zelf een opslagplaats hebben, bijvoorbeeld een schuur of garage, zet de dozen nooit op de grond, maar op een verhoging.

Tip 2:

Begin op tijd met inpakken. Verkijk je niet op de spullen die je allemaal in huis hebt. Maak een soort planning hiervoor. Elke dag een of twee dozen in en begin met de zolder of onbewoonde kamer en werk langzaamaan naar de woonkamer toe. Hierdoor heb je eventueel meer ruimte om de dozen op te slaan.

Tip 3:

Pak per kamer of ruimte in en geef de dozen een naam. Zo kan je bij het uitpakken in je nieuwe huis snel zien waar de doos heen moet en of het breekbaar kan zijn of niet. Wacht nog eventjes met het inpakken van spullen die je dagelijks nog gebruiken moet.

Tip 4:

Zorg ervoor dat de grote spullen op laat meten of te testen, zodat ze door de deuren of ramen kunnen. Door alles goed te passen en meten voorkomt dit ergernis op het moment van versjouwen. Mochten grote spullen uit elkaar kunnen, doe dit en demonteer grote onderdelen, zodat je weer weet hoe ze in elkaar moeten.

Tip 5:

Wikkel glas, kopjes en ander breekbaar materiaal in oude kranten of kleding. Dit voorkomt dat tijdens schokken en stoten gaat breken. Gebruik hiervoor niet te grote dozen. Glaswerk en servies kan zwaar zijn en dit kan de doos doen doorzakken. Geef aan dat dit breekbaar materiaal is.